home KogerKerk De Ontmoeting PG Wormer PG Westzaan PG Wormerveer PG Assendelft PG Krommenie

Leerhuis Aartsmoeders

De Bijbel vertelt niet alleen over aartsvaders maar ook over aartsmoeders. Dit zijn Sara, Rebecca, Lea en Rachel. Kleurrijke vrouwen met een eigen karakter en met eigen motieven. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in de heilsgeschiedenis. Daar willen wij in dit leerhuis bij stil staan. Hun optreden was niet altijd even sympathiek. Sara zorgde er bijvoorbeeld voor dat haar slavin Hagar met de zoon van Abraham de woestijn werd ingestuurd. Rebecca liet haar blinde man bedriegen door haar jongste zoon. Hierdoor werd niet de oudste (de door de vader geliefde) zoon de drager van de toekomst van het volk IsraŽl, maar de minder voor de hand liggende jongste zoon.


In dit leerhuis lezen bij de verhalen over de aartsmoeders uit het Bijbelboek Genesis. Met elkaar gaat we op zoek naar de betekenis van die verhalen, om te ontdekken in hoeverre zij een spiegel vormen van ons eigen leven. Op de eerste avond wordt er een introductie op de verhalen uit Genesis gegeven. Er is geen bijzondere voorkennis nodig om aan dit leerhuis mee te doen. Iedereen is van harte welkom!


Locatie: Kosterij, Noordeinde 20 te Wormerveer

Aanmelding gewenst: ds. Christiaan Ravensbergen (06-38545779, predikant@pknwormerveer.nl)


Data en tijden: dinsdagen: 16 en 30 november en 14 december 2021 van 19.30 tot 21.00 uur.

PKN Zaanstreek is een onafhankelijk platform ter ondersteuning van de activiteiten door de kerken en gemeenten in Zaanstreek-Noord.

Gegeven informatie onder voorbehoud.